Voorjaarsvakantie: StadsLab voor families

Kom tijdens de voorjaarsvakantie naar het StadsLab in het Amsterdam Museum en beleef het StadsLab voor families! Tijdens StadsLab voor families gaan we door de tijdelijke tentoonstelling Opslaan als.. Wat verzamel jij? Wat vind jij dat het museum nog meer zou moeten verzamelen?

In de tentoonstelling Opslaan als.. Amsterdam in objecten en verhalen geeft het museum een inkijk in zijn gevarieerde collectie van ruim 100.000 objecten die stuk voor stuk een verhaal vertellen over de stad Amsterdam en haar bewoners. In de tentoonstelling zijn hele uiteenlopende dingen te zien: van snuisterijen tot iconische foto’s. Van haarlokjes tot waardevolle schilderijen. Bovendien krijgt de bezoeker inzicht in de manier waarop ons museum het DNA van Amsterdam verzamelt, behoudt en beheert. 

We beginnen met een rondleiding in het museum met als focus de stad Amsterdam van toen en nu. Daarna mogen we verder in het StadsLab op onderzoek uit, bijvoorbeeld met behulp van lego waarmee je een verzameling kunt uitbeelden of met elkaar te filosoferen. Tot slot nemen we de stad onder de loep en komen we samen tot antwoorden.

Doe je ook mee met het Stadslab in Amsterdam Museum?

Snel aanmelden!

Wat: rondleiding + workshop           
Datum & Tijd:

Het Stadslab wordt om 15.00 uur georganiseerd op:

  • Zondag 16 februari 2020
  • Woensdag 19 februari 2020
  • Zondag 23 februari 2020

Duur: Ongeveer 1 uur en 15 minuten
Leeftijd: Voor de hele familie (met kinderen van 6-12 jaar)
Ouders: Ook leuk voor (groot)ouders!
Kosten: €2,50, exclusief entree (kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree)
Locatie: Amsterdam Museum
Max. aantal deelnemers: 15 (jong  en/of oud)
Aanmelden: via activiteiten@amsterdammuseum.nl of bij de kassa op de dag zelf. VOL = VOL

Het maximale aantal deelnemers per keer is 15 personen. Voordat je het weet zitten de drie sessies in de voorjaarsvakantie vol, dus meld je snel aan!

Meld je aan voor de Nieuwsbrief